CLEAN BREAK ‘S RO XCCTOXN MCBRINN:” PUTEM SCHIMBA ÎN MOD ACTIV NARAȚIUNEA”

Compania de teatru inovatoare, Clean Break nu s-a oprit anul trecut și nu au intenția de a face acest lucru în curând. Discutam cu directorul Co-Artistic, Ro Okts Okts Mcbrinn pentru a vorbi despre 40ths si despre cum femeile vor fi mereu in prim-planul muncii lor.

Clean Break este o companie de teatru exclusiv pentru femei, creată acum 40 de ani pentru a împuternici și educa femeile afectate sau care riscă să intre în sistemul de justiție penală. În ciuda politicii guvernamentale recente, din fericire, care prezintă doar mici obstacole pentru munca Clean Break, ei adună impuls și lucrează la mai multe proiecte decât oricând. După o pandemie care a avut un efect devastator asupra industriei teatrale, Clean Break a devenit doar mai puternic, extinzându-se în noi tipuri de proiecte, dintre care unul, Blis – ta (puteți citi recenzia aici) – acum disponibil pentru a asculta gratuit online este o dramă audio adaptată din piesa scrisă de membrul Clean Break târziu, Sonya Hale. Regizat de unul dintre regizorii artistici ai Clean Break, Ro Xixts Xixt Mcbrinn, este o poveste fără restricții a două tinere fără adăpost, care se luptă să supraviețuiască pe străzi.

Am avut ocazia să vorbesc cu McBrinn, care a fost numită director Artistic comun acum trei ani alături de Anna Herrmann, despre munca ei la Clean Break. McBrinn îmi spune că ” o mare parte a muncii noastre de la preluarea este integrarea într-adevăr a unui program educațional cu unul artistic.”McBrinn știe că membrii (femeile care lucrează cu Clean Break care au fost afectate de sistemul de justiție penală) trebuie să fie „în centrul” a tot ceea ce publicul interacționează acum cu compania. Pe măsură ce problemele sociale cresc în importanță în conversația de masă, discuțiile au subliniat că persoanele afectate trebuie să fie la conducerea organizațiilor care conduc progresul. „Am devenit activ mai orientați spre exterior și acest lucru a fost strategic” -McBrinn a fost înaintea curbei și a pus în practică acest principiu din 2018.

În ianuarie a acestui an, guvernul a anunțat un plan de creare a 500 de noi locuri în închisorile pentru femei. Clean Break se opune cu fermitate acestui lucru, alăturându-se unei campanii cu organizația soră, femeile din închisoare, pentru a împinge în schimb cei 150 de milioane de euro destinați locurilor noi către Centrele pentru femei care oferă sprijin în cadrul comunităților. McBrinn îmi dă un răspuns atent la acest lucru după ce întreb dacă Clean Break ar putea fi considerată o organizație politică sau partizană. „Considerăm că vocea noastră de campanie este vitală… spunând poveștile care sunt prezentate greșit sau nemaiauzite, putem schimba în mod activ narațiunea.”Cu toate acestea, McBrinn este clar că” politica este într-adevăr esențială pentru această activitate și suntem dornici să ne implicăm în întregul spectru politic. Ne ținem ideologia mai aproape.”Ea afirmă că” vrem să influențăm ” oricine face politici care dăunează sau ajută femeile din comunitățile cu care lucrează Clean Break. Ei nu sunt interesați de mudslinging de politică în general, dar în schimb doresc să păstreze, practic, de lucru spre misiunea lor de a ajuta femeile care lucrează cu.

Clean Break champion o abordare informată despre traume pentru a sprijini femeile afectate de sistemul de justiție penală și îl întreb pe McBrinn cum arată acest lucru în fiecare etapă a procesului lor. „Vom crea un pachet de sprijin personalizat de nevoie pentru [actor-membri]. Avem un grup de trei puternic de femei, care sunt cu înaltă calificare și condus de practica trauma informat.”În cele din urmă, procesul teatral „va fi condus” de nevoile membrilor implicați. În etapele ulterioare ale procesului, dacă membrii sunt invitați să urmărească munca, femeile sunt „avertizate cu privire la conținut și li se oferă un spațiu pentru a digera și diseca ceea ce au văzut.”Pe măsură ce Teatrul reflectă din ce în ce mai mult și se bazează pe experiențele trăite de grupuri marginalizate în cadrul societății, re-traumatizarea și insensibilitatea față de aceste probleme trebuie evitate pentru a susține relații sănătoase și productive cu părțile implicate. Clean Break sunt experți în gestionarea acestei traume și lucrează productiv cu femei care merită să-și împărtășească experiențele. După cum spune McBrinn, ” este doar cea mai bună practică și respect pentru persoanele care ar putea avea nevoie de ea.”

Pe parcursul pandemiei, Clean Break a găzduit evenimente online cu parteneri, împărtășind lucrări în curs și discuții de grup cu peste 1.200 de persoane care participă practic. „Este substanțial atunci când iei în considerare câți membri ai publicului pot intra într-un teatru de studio”, subliniază McBrinn. În mod crucial, ea observă că această lucrare este în mare parte gratuită și „accesul, atunci când vine vorba de arena digitală, este ceva la care suntem cu adevărat devotați.”Oameni din întreaga lume au reușit să se angajeze în munca Clean Break în acest fel, atât prin imersarea de oameni noi, cât și prin creșterea profilului companiei, ceea ce ajută doar la misiunea lor de a ajunge la mai multe femei.

McBrinn contemplă: „forma este cu adevărat importantă pentru noi în tipul de teatru pe care îl facem. Avem o istorie uimitoare a femeilor scriitoare și le-am făcut să scrie piese foarte importante. Acesta este un lucru în care dorim să investim în continuare. Cu toate acestea, pentru a atinge acest obiectiv pe care l-am definit de a încerca să centralizăm vocile membrilor în activitatea pe care o creăm, analizăm, de asemenea, ce structuri mai puțin formale ar aduce muncii noastre.”Într-adevăr, Clean Break a produs un film, Sweatbox, în regia lui Anna Herrmann (care a contribuit cu un Blog de oaspeți pentru AYT în 2015) și scris de Chlousc Moss. Împreună cu Blis-ta, ele se ramifică într-adevăr în noi forme creative. Ea adaugă că cheia este de a ajuta membrii ” găsi vehiculul lor. McBrinn știe că nu toți artiștii ar putea aspira să fie dramaturgi și „toate traiectoriile sunt sărbătorite”, dar în mod crucial, ” dacă te identifici ca artist și în asta vrei să investești, îi vom ajuta pe membri în acele călătorii care pot arăta diferit pentru fiecare femeie.”

Sunt un teatru, o expoziție care sărbătorește 40 de ani de pauză curată se va deschide în iunie la Swiss Cottage Gallery. La fel ca femeile pe care le susțin, Clean Break au arătat o adevărată tărie în ultimele patru decenii, doar pentru a prospera în pandemia de anul trecut, care a amenințat că va dăuna atât de multor companii de acest gen. Mai simplu spus de McBrinn, ” nu ne-am oprit anul acesta.”Sub conducerea lui McBrinn și Herrmann, compania a continuat să conducă industria în activități cu impact social și vorbind cu McBrinn este clar de ce. Cuvintele ei sunt luate în considerare cu atenție și pot spune că este extrem de important ca ea să distileze în mod clar misiunea Clean Break de a împuternici femeile și de a anula răul sistemului de justiție penală în comunitățile afectate. Sunt atât de încântat să văd lucrarea lui Clean Break în persoană pentru prima dată, deoarece McBrinn mă convinge atât de eficient încât este vitală și fructuoasă, deși munca creativă pe care au produs-o a vorbit de mult timp de la sine.

Leave a Comment