JULIANA AYENI-STEVENS: „AM VRUT SĂ SCRIU DESPRE O FEMEIE NIGERIANĂ NEAGRĂ, BRITANICĂ, CARE ERA CIUDATĂ”

Pe măsură ce lucrarea strălucitoare a lui Talawa continuă, suntem tratați cu o nouă voce pe bloc: Juliana Ayeni-Stevens. Vorbește cu AYT despre spectacolul ei auto-biografic, lucrează această păsărică, actul revoluționar de a fi o femeie amuzantă și de a se masturba.

Juliana Ayeni-Stevens este o personalitate gregară și emoționată când o prind într-o pauză de prânz din sala de repetiții. Ea se pregătește pentru debutul primei sale piese de lung metraj, Work This Pussy, care este transmisă în direct de compania de teatru neagră, Talawa.

Pe site-ul Talawa, se explică numele companiei ‘vine de la un termen Patois Jamaican și înseamnă curajos și puternic’. Ayeni-Stevens crede că acest lucru este în întregime ceea ce lucrează această păsărică este vorba. Ea țâșnește că Talawa este ” o companie pe care am admirat-o și am iubit-o când a venit la munca sa cu reclame negre.”Talawa a lucrat anterior cu Malorie Blackman și Michaela Coel și Ayeni-Stevens adaugă că,” pentru a avea posibilitatea de a avea cuvântul Meu în Talawa este suprarealist… am avut doar un moment de wow la faptul că au văzut ceea ce am scris și au fost ca, vom obține acest lucru.”Ceea ce primesc cu siguranță de la chat la Ayeni-Stevens, este că comedia este un instrument puternic care nu poate fi subestimat în capacitatea sa de a aborda subiecte noi și provocatoare de conversație.

Când Ayeni-Stevens a venit să scrie această păsărică, ea a decis că vrea să spună povestea „unei femei nigeriene Negre, britanice, care era ciudată, dar nu prea știa cum să se împace cu ciudățenia ei.”Se pare că piesa este semi-autobiografică. Ayeni-Stevens spune: „a fost o oportunitate pentru mine să spun o parte din povestea mea.”În viața reală”, mi-au trebuit ani și ani să încep să exprim că… nu a existat niciodată acel sentiment de primire [discuție despre sexualitatea ei]. Deci, există elemente de adevăr în paralelele poveștii cu ale mele.”Există o dihotomie constantă aici între subiect și livrarea piesei. Kathryn este un personaj guraliv care ține publicul râs în timp ce se confruntă cu lupte mulți dintre noi, probabil, se poate referi la.

O întreb pe Ayeni-Stevens de ce comedia îi vine atât de natural atunci când scrie. Ea chicotește: „prima dată când am sărutat o fată și prima dată când m – am masturbat-acestea sunt tipurile de povești care sunt cu adevărat amuzante când le auzi cu voce tare.”De data aceasta râdem amândoi și schimbăm povești despre conversații pe care le-am avut prietene și despre modul în care acestea pot duce la cele mai prețioase momente ale comediei.

Vorbind despre inspirația ei pentru scrierea unei piese atât de amuzante, Ayeni-Stevens îmi cere să-mi imaginez „urmărind acest spectacol de comedie în care femeia nu dă dracu’ și este capabilă să spună ce trebuie să spună, dar există încă acest sentiment de frică de ceea ce are nevoie să spună.”În cele din urmă, cu acest act de echilibrare între a da „nu dracu ‘” și a fi doar puțin frică de consecințe, umorul rezultă în mod natural.

„Le spun fraților mei și partenerului meu, cred că sunt amuzant și ei spun:” nu văd asta ” … cred că sunt hilar, așa că mi-ar plăcea să scriu comedie în viitor. Drama este ceva cu care mi-am dorit întotdeauna să încep să scriu, dar… cred că mi-am găsit vocea de comedie și am încredere în ea.”Sinceritatea lui Ayeni-Stevens mă face să râd, deși mă face să consider că relația dintre femei este amuzantă și actul aparent revoluționar al acestora care derivă din încredere. La urma urmei, este o comună, misogin pune-jos că femeile nu sunt amuzante. Comedia în sine poate fi greu de scos și Ayeni-Stevens subliniază că în comedia TV, pare să existe o „carte de reguli scrisă.”O întreb dacă crede că există un grad de poartă în cadrul genului, atât de des dominat de voci masculine. „Există o așteptare a modului în care comedia ar trebui să apară pe pagină… doar punchline după punchline, în timp ce, în realitate, uneori este vorba de a permite vocii acelei persoane să facă asta pentru tine.”

Ayeni-Stevens adaugă, de asemenea, că în Work This Pussy, „există un sentiment că nu sunt primul și nu voi fi ultimul care va avea aceste povești amuzante despre întâlnirile mele cu femeile, dar sunt fericit să împărtășesc.”Sigur, în ultimii ani am avut ocazia să auzim mai multe povești sincere despre femei care cresc într-o societate patriarhală, heteronormativă și rasistă, cu toate acestea, munca această păsărică este despre răspândirea bucuriei prin această discuție.

În cele din urmă, comedia servește, de asemenea, pentru a angaja publicul și ajută la răsturnarea narațiunii că a fi ciudat și negru în timpurile moderne trebuie să fie o poveste de luptă. Cu toate acestea, în timp ce vedem mai multe povești ciudate în cultura de masă, femeile iubitoare de femei sunt mai puțin concentrate și femeile de culoare prezintă o proporție și mai mică din aceste povești. Ayeni-Stevens recunoaște că ” sunt doar o persoană care a scris ceva și vrea ca oamenii să se bucure de el.”După ce a urmărit comedia anterior, Ayeni-Stevens a găsit multe de relaționat. Ea elaborează pe sentimentul ea devine, ” asta nu e viața mea, dar am atât de înțeles. Mi-a plăcut foarte mult că povestea a fost spusă.”Nu toată lumea se va referi la situația dificilă în care se află Kathryn, dar cred că toată lumea va fi cu siguranță capabilă să se bucure de zburda inteligentă și furtunoasă care lucrează această păsărică.

Leave a Comment