ȘASE ÎNTOARCEREA MUZICALULUI: SPECTATORII CU DIZABILITĂȚI NU SUNT ÎNCĂ AUZIȚI

După ce s-a anunțat că Six The Musical nu se va întoarce la Teatrul de Arte, ci la vodevil, fanii cu dizabilități au rămas devastați din cauza lipsei sale de accesibilitate. Ofițer de informare, Naomi investighează.

Fanii iubit-cult transformat-smash lovit muzicale Six au fost nespus de mult atunci când întoarcerea sa la West End a fost în cele din urmă a anunțat câteva săptămâni în urmă, dar că bucuria a fost temperat de vestea că ar fi la infam mai puțin decât teatrul vodevil perfect accesibil, care este deținută de Nimax teatre. Activista, scriitoarea și fotograful pentru dizabilități Shona Louise a atras atenția mai întâi asupra excluderii de către teatru a utilizatorilor de scaune cu rotile, cu un tweet pe 14 iulie, în ceea ce privește lipsa toaletelor accesibile din vodevil și că accesul la teatru în sine se face printr-un alpinist ușor care putea găzdui doar scaune cu rotile mici, ușoare, ceea ce înseamnă că utilizatorii de scaune cu rotile electrice nu au putut vedea deloc spectacole acolo.

Mulți alți oameni cu dizabilități și aliați cu dizabilități și-au exprimat consternarea, dramaturgul Din West End Morgan Lloyd Malcolm (al cărui hit Emilia a jucat la vodevil în 2019) tweeting sprijinul ei, detaliind problemele de accesibilitate pe care le-au experimentat ea și echipa ei în timpul petrecut acolo și soluțiile pe care Nimax le-a implementat, inclusiv o opțiune de a cumpăra o rampă pe care Nimax ar fi explorat-o, dar nu a acționat.

După tweet-ul inițial al lui Louise, producătorii lui Six au postat pe Twitter o declarație:

De când am confirmat transferul nostru la Teatrul de vodevil, am discutat și continuăm să discutăm cum putem asigura accesul tuturor la spectacolul nostru. Aceasta a fost întotdeauna ambiția pentru șase. Noi și Nimax ne-am angajat pe deplin să ne asigurăm că acest lucru se poate întâmpla și suntem foarte fericiți să ne angajăm cu oricine poate ajuta să colaborăm cu noi pentru a face acest lucru posibil.’

Această declarație nu a fost bine primită, fiind considerată inadecvată, conținând nicio schimbare reală și cerând persoanelor cu dizabilități să facă munca emoțională de a ajuta compania să învețe cum să fie accesibilă. Am vorbit cu Louise și mi-a spus cum, în calitate de persoană cu dizabilități care este atât un fan al Teatrului, cât și un fotograf de teatru, este bine obișnuită cu inaccesibilitatea.

„Este ceva ce am striga foarte mult. Când a venit la șase musicalul care își anunța mutarea la inaccesibilul teatru de vodevil, am știut că aceasta era o problemă care nu putea trece neobservată. Orice spectacol care se mută într-un loc inaccesibil este dezamăgitor, dar pentru șase s-a simțit de două ori dureros. Spectacolul promovează incluziunea și reprezentarea diversă, așa că s-a simțit complet împotriva a tot ceea ce reprezintă pentru a se muta într-un teatru pe care atât de mulți pur și simplu nu îl pot intra. În plus, am avut conversații cu șase anterior despre accesul lor [ceea ce a dus la] unele conversații cu adevărat pozitive cu producătorii și echipa de creație, dar se pare că puțin din asta a fost amintit.”

Louise mi-a subliniat că problemele de acces la vodevil sunt cunoscute de ani de zile, cu soluții potențiale explorate (așa cum a discutat Malcolm pe Twitter), dar nu au fost implementate. „Li s-a spus despre soluții potențiale înainte, așa că nu pot înțelege de ce nu s-a făcut nimic”, a spus ea. „Acum suntem lăsați într-o situație în care Six se deschide în doar câteva luni, ceea ce înseamnă că, chiar dacă se angajează la o soluție, este puțin probabil să fie în vigoare pentru deschiderea spectacolului. Am susținut spectacolul încă de la început, după ce l-am urmărit de aproape 50 de ori. Se rupe inima mea că este probabil eu și mulți alții vor fi în imposibilitatea de a viziona din nou oricând în curând.”

Accesul persoanelor cu dizabilități a fost mult timp o problemă în lumea teatrului, cu un studiu din 2019 realizat de ochi vocali constatând că peste un sfert din Site-urile de teatru din Marea Britanie nu au reușit să enumere informațiile de acces și că mai puțin de 30% din teatre au enumerat cel puțin un serviciu de acces (cum ar fi un spectacol subtitrat sau un spectacol relaxat) pentru o reprezentație viitoare. În timp ce unele teatre din Marea Britanie sunt clădiri listate și se luptă pentru a face schimbările necesare pentru a fi accesibile, există un sentiment general și de anvergură în cadrul comunității de teatru cu dizabilități și în rândul spectatorilor cu dizabilități că vocile cu dizabilități pur și simplu nu sunt auzite și că locurile nu sunt dispuse să facă munca necesară pentru a găsi soluții practice.

Cu toate acestea, există speranță. Companii precum Graeae și acele teatre care sunt partenere cu rampele companiei de teatru cu dizabilități pe lună pun accesul în centrul lor, iar alte teatre precum Teatrul Național și Royal Exchange Manchester apar în mod regulat în liste de locuri accesibile. Multe teatre mai mici și/sau regionale și-au luat un angajament autentic față de accesibilitate, care lasă în cele din urmă West End la umbră.

La 24 iulie, Louise a împărtășit o declarație pe contul ei de Twitter, dezvăluind că a avut o conversație de două ore cu coproprietarul Nimax, Nica Burns, care o lăsase să se simtă „mai liniștită” și că Nimax va începe să testeze un nou alpinist care să poată găzdui scaune cu rotile mai mari și mai grele, chiar în acea săptămână.

În timp ce răspunsul lui Six și Nimax a fost lent și inițial dezamăgitor, vestea că schimbarea are loc și conversațiile semnificative continuă este un semn pozitiv. Între timp, cu handicap șase fani continuă să urmărească și speranță.

Există o serie de informații cu privire la spectacole de teatru accesibile din Londra, inclusiv un ghid complet pentru locuri de acces. Vizitați site-ul oficial al Teatrului din Londra.

Leave a Comment